Lankakori

23.2.18

Tänä talvena inspiroiduin väreistä. Oikeastaan vain keltaisesta yhdistettynä muihin väreihin.


Olen sitten siitä inspiraatiosta seonneena neulonut tovin itselleni uutta neuletakkia. Hyvin hillitty valko-harmaaraidallinen, mutta jujuna siinä on keltaiset resorit. Se on niin soma! Kohta alkava maaliskuu onkin sitten #paitamaaliskuu, joten toivon saavani sen edes jokseenkin valmiiksi silloin. En ajatellut kuitenkaan kirjoittaa nyt neuleista, vaan ompelusta. 
Minun DIY-lankakori, jota olen kasannut hyvin maltillisin mielin ajan kanssa. Ensin löysin korin reilu vuosi sitten ja se toimi edellisessä kodissa peittojen säilyttimenä. Sitten sain tehtyä siihen puisen kannen. Nyt, melkein vuoden jälkeen ompelin sisälle pussin, jotta se voisi oikeasti toimia lanka- ja projektikorina. Myöhemmin, ehkä vuoden päästä, voisin kuvitella vielä ompelevani sisäpuolelle taskuja puikoille ja saksille. Todellista slow-kässäilyä jos minulta kysytään.


Pussi on ommeltu yhdestä kappaleesta reunat yhteen-metodilla ilman sen tarkempaa kaavaa. Mittasin korin yläosan halkaisijan puolikkaan, alaosan puolikkaan ja tarvittavan korkeuden plus kääntövaran ylös. Pohjaa en muotoillut vaan se jäi sellaiseksi vähän rumaksi pussiksi, mutta toimii ihan hyvin. Eteen tein koristeeksi nauhan, jonka ompelin pussin yläreunaan. Sillä sain kiinnitettyä sisäpussin koriin sitomalla sen yhden narun takaa rusetille. 



Kuvissa näkyvä olohuoneen pöytäkin on uusi. Sen bongasin torista kuun alussa älyttömän halvalla ja haettiin se pikkuveljen valaviikonloppuna Rovaniemeltä kotiin. Pikkuruisen ja sympaattisen pöydän kansi oli surkeassa kunnossa, mutta onneksi yhdestä kirppisryhmästä bongasin ensihätään d-c-fixiä. Ehkä sitten kesällä saan hiottua ja maalattua kannen kunnolla. Myös lankakorin kansi kaipaa pintakäsittelyä, että siihen päätyvä lika ja pöly olisi helpommin pyyhittävissä. 


Miljakin tapansa mukaan halusi poseerata kameralle. 

Tänään vastailin yhteen pro gradu-tutkielmaan käsitöistä ja puhelin siinä slow kässäilystä ja käsitöiden merkityksestä. Tämä keskeneräinen neuletakki on todellakin yks niistä hitaista projekteista, joita ei välttämättä ole kiire saada valmiiksi. Sitä valmistuu ehkä noin sentti viikossa, jos siis jaksan neuloa. Mun neuleinto on viime aikoina ollut vähän kadoksissa, koska oon pettynyt Netflixin tarjontaan eikä hyviä binge watching-sarjoja ole.☹ 

Onko teillä käsitöitä, jotka on pitkässä puussa? Mitä kässäilet juuri nyt?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Isot neuleet tuntuvat olevan minulla slow kässäily osastolta, tällä hetkellä jo melkein vuoden virkattu peitto ja kaksi kuukautinen neuletakki. Pienemmät neuleet teen siinä oheessa, kun niillä on mukamas kiirettä valmistua, niinkuin synttärilahjat kavereille, junasukat vastasyntyneelle, jne...

    Ai niin, ja sitten se neuletakki on erikoisen hidas, ensimmäinen hiha oli liian tiukka, toinen liian väljä (mutta ei se silloin haitannut, kerkesin neuloa 1,5 hihaa kunnes päätin että on liian väljä) ja nyt tuntuu olevan passeli. Ei potuta yhtään, tykkään niin paljon neulomisesta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin sen sun neuletakin, se pintakuvio on kyllä kaunis. Mulla saattais vähän potuttaa jos täytyis purkaa paljon. :D mulla on ollut kanssa tässä parit sukat välineuleena, neuletakkien neulominen kyllä on siitä kiva kun ei oo kiirettä. ❤️

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)