Brownie & oreo

26.7.17

Viikonlopun leipomisista jäi puolikkaita purkkeja jämiä vähän kaikesta, sopivasti mm. mascarponea, vaniljarahkaa, vispiä ja vähän oreomurua. Näistä syntyi oikein suloinen ja suklainen pieni jämäkakku. Pohjahan ei periaatteessa ole brownie koska siitä puuttuu suklaa, mutta se kuulostaa mun korvaan paremmalta kuin pelkkä "kakkupohja". 

Jos haluat vähän vaihtelua tavalliseen keksipohjaiseen juustokakkuun, kokeile ihmeessä tätä! 


Oreojuustokakku browniepohjalla
Ø 13cm, 200℃ 

Kakkupohja

1 muna
sokeria
jauhoja, perunajauhoja
kaakaojauhetta
leivinjauhetta
pari rkl sulaa voita

Tee sokerikakkupohja ja mittaa ainekset kahden lasin avulla. Laita yhteen lasiin kananmuna ja kaada sokeria toiseen lasiin saman verran, kuin mitä toisessa lasissa on kananmunaa. Kippaa sokerit kulhoon ja mittaa samaan lasiin jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Kaada kananmuna sokerin joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon ja lopuksi voi. Paista 200℃ uunin keskitasolla niin kauan, kunnes tikulla kokeiltaessa siihen ei jää taikinaa. Minulla tähän meni n. 30min korkean vuoan takia.

Jäähdytä kakku ritilällä ja kostuta maidolla.

Juustokakkutäyte

1½ dl vispiä
puoli prk mascarponea
puoli prk eila vaniljarahkaa
½-1 dl oreomurua
2-3 liivatetta
pari rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi ja yhdistä siihen mascarpone ja rahka ja sekoita hyvin. Kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet. Anna nesteen hetki jäähtyä ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon oreomuru ja lusikoi täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2h.

•Tuplaa juustokakun ohje 20cm vuokaan ja tee kakkupohja 3 munalla (ohut pohja).
•Suklaisuutta kakkupohjaan voi lisätä vaikka suklaahipuilla, niin päästään lähemmäksi brownie-todellisuutta.


Asioita helpottamaan teippasin kakkupohjan ympärille reunakalvon, jotta juustokakusta tulee siisti. Kakkupohja vetäytyy aina vähän pienemmäksi kuin vuoka jossa se paistettiin, joten vuoka ei olis tässä asiassa ollu oikein avuksi muutenkaan. Reunakalvon sijaan voi käyttää leivinpaperia. 

Uskomattoman ihana kakku, joka syötiin hetkessä loppuun. 


Vietiin tämä kälyn luo kun siellä vierailtiin, hellu, teini ja mie. 
Kahvi, kakku ja kälätys

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)