Kinuskia

16.2.16


Tuli yhtäkkiä eilen järkyttävä juustokakun kaipuu. 
Eilen ostoslistalla oli 1½l kermaa, kilo mascarponea, kilo sokerimassaa ja yli puoli kiloa oreoita, huh!

Tää oli itseasiassa vaan testi (hyvä semmonen!) ja sopivasti tein, mulla kun on muitaki kakkuja huomiseksi tulossa. Siinä se eilen väänty samalla päivän päätteeksi, kun sain pohjat paisteltua ja massoja värjättyä pinkin eri sävyihin. Tästä lisää myöhemmin!

Tänään on meän Jehnajan Janttara-Miljan viralliset 1v synttärit ja tässä sai kakkukahvit heti aamusta nauttia.


Vadelmajuustokakku kinuskikiilteellä
 ø 20cm irtopohjavuoka


Pohja

120 g oreoita
30 g voisulaa

Täyte

250 g mascarponea
2½ dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
3 liivatetta
½ dl nestettä (vesi, mehu)
1 dl vadelmaa


Kiille

2½ dl kuohukermaa
1,25 dl fariinisokeria
1,25dl tomusokeria
1 liivate


Murskaa keksit täytteineen ja sekoita voisulan kanssa. Jos et käytä keksin täytteitä välissä, käytä voita 50g. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

Laita liivatteet likoamaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista eri kulhossa mascarpone ja lisää sokerit. Kuumenna pienessä kattilassa neste ja sulata liivatteet. Kaada liivateneste vähän jäähtyneenä ohuena nauhana mascarponen joukkoon koko ajan vatkaten. Nostele joukkoon kermavaahto ja viimeisenä vadelmat. Vadelmat voi joko laittaa keksipohjan päälle tai sekoittaa suoraa täytteeseen. Tasoita pinta hyvin ja laita kakku pakastimeen hyytymään.

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä kinuski puolivalmiiksi (n. 5-10min) ja ota pois hellalta. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi (testasin tiputtamalla vispilästä tipan sormenpäähän, samalla voi tehä makutestin ;) ) ja liota vasta sitten yksi liivatelehti. Liivate sulaa kinuskin sekaan, kunhan muistaa sekottaa hyvin.

Kaada kinuski jäähtyneen kakun päälle (kokeile sormella ensin, että täyte on hyytynyt) ja kääntele vuokaa varovasti, että kinuski levittyy. Peitä foliolla ja laita hyytymään loppuun.




Jätin meidän versiosta täytteen tomusokerin pois, koska en välitä liian makeasta. Kinuski on tarpeeks makia tässä kakussa. Jos sulla on 24 cm irtopohjavuoka, tää kannattaa tehä tuplana, just because, nam!
Veikkaan, että tämä katuaa rohki nopiasti jääkaapista, hups.


tudiluu ja kivvaa päivää teille 

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Nam, näyttää kyllä todella herkulliselta <3 Juustokakut on kyllä yksi ehdoton suosikki kakku, suklaakakkujen jälkeen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Mulla juustokakut (mascarponella, ei tuorejuustolla) on ihan se ykkönen :)

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)